Labels

Friday, December 28, 2012

19-12-2012 Finale EpisodeThe Light Agenda met Stephen Cook: de Ascentie week met AE Michaël op 19 december ’12.  Finale Episode, met Erkenningen en Dank terwijl we het einde van 2012 naderen.   

Bron:
http://aquariuschannelings.com/2012/12/20/transcript-archangel-michael-the-light-agenda-december-19-2012-final-episode/#more-15979

Stephen: Enorme, ENORME dank voor lieve Ellen McGuffe – onze buitengewone en vertrouwde transcriptie maakster! – om deze laatste episode te maken van the Light agenda met aartsengel Michaël met een wereld snelheidstijd zodat we allen van Michaël’s eigen lichtagenda kunnen genieten voor onze verwachte Ascentie, morgen.  Ook dank aan Anthony Morrison om een laatste check hierover te doen.
In dit anderhave uur interview praat Michaël over zijn eigen reis, zijn begin, hoe hij zijn naam kreeg, zijn familie, familie rivaliteit, zijn favoriete momenten, zijn kunst, zijn muziekliefde, Lemurië, Atlantis, zijn grappige kant – hij vertelt ons zelfs een paar grappen! – en natuurlijk geeft hij ons allemaal wat laatste tips voor de Ascentie.


You can listen to the whole show here:
http://www.blogtalkradio.com/inlight_radio/2012/12/20/the-light-agenda     de geluidsband. 


Stephen Cook:  Hallo en opnieuw welkom bij de Licht Agenda. Dit is Stephen Cook. Ik dank eerst Steve Beckow om ons vorige week te eren met zijn open en warmhartige interview. Voor mij was het een genoegen en een schat. En, oordelend over het aantal van jullie dat zich hier op afstemden om Steve te horen praten over zijn eigen lichtagenda, zeg ik dat de show zeer goed werd ontvangen. 
Op persoonlijke noot wil ik Steve ook bedanken voor zijn prachtige vriendschap, en ook voor zijn toewijding om velen van ons te helpen om zo geïnformeerd als mogelijk te zijn over de wereld en over de tijd waarin we leven en wat er vlak voor ons ligt -  onze Ascentie.

Dus, nu vandaag de laatste episode van De Licht Agenda.  Mijn speciale gast is de Aartsengel die een vriend van ons allemaal is geworden. Hij is een leidende stem geweest in al onze levens, minstens in het voorbije jaar en misschien zelfs nog langer, en dat is Aartsengel Michaël. Ik moet zeggen dat het best een interessant proces is geweest om het programma van vandaag proberen voor te bereiden, want het maakt niet uit wat jullie denken dat daarbuiten is Aartsengel Michaël is,en het maakt niet uit wat je kunt ontdekken door dat uit te zoeken en te lezen, wie weet of het accuraat is of niet? Dus hopelijk zal de show van vandaag sommige mysteries ontwarren die onze Aarde-gebonden zielen nog willen weten over Michaël.
Met dit in gedachten, welkom bij  De Licht Agenda, Aartsengel Michaël.

AEM: Gegroet. Ja, ik ben Michaël, Aartsengel van vrede, strijder van liefde en ik hoop vriend en geliefde van iedereen. 

Stephen: U bent echt Michaël [lacht]. Nu, zoals ik in mijn intro zei, we zullen zoveel mogelijk vandaag gaan proberen te onthullen, zonder Linda Dillon als jullie kanaal totaal uit te putten.. Dus, kunt u me eerst vertellen, is veel van wat ik hier buiten kan zien op dit moment, of dat nu in de Bijbelboeken staat of in diverse boeken die ik kon vinden, is veel van wat we weten over u juist?

AEM: Ja, ik zou zeggen veel ervan is juist. Maar zoals je iemand kent die schrijft en die denkt dat hij journalistiek is, neigt om wat uit te vergroten om de voorstelling en belangstelling van de mensen te vangen, zo zeg ik dat iets van de skelet omtrekken accuraat zijn, maar soms zit er heel veel overdrijving bij.
Wat niet in de Bijbel staat of in andere rapporten en boeken over mij is de kwaliteit van de uitwisseling die ik heb met menselijke wezens en de vele wonderen die de hele tijd gebeuren. Die gaan ongemerkt, die gaan en worden niet genoteerd. En dat is goed voor mij trouwens. Ik wil niet bekend worden als een antieke of een moderne redder. 

Steph: [lacht]. Terwijl u dat zegt, wat zijn dingen die we misschien gelezen hebben die overdreven werden om u misschien goed te doen lijken?

AEM: Mijn naam, bijvoorbeeld, betekent ‘zoals God is’,  nou dat was bedoeld om gewoon iets te weerspiegelen, net als jullie naam en jullie essentie weerspiegelen, dat ik uit de Bron en de Ene kom en dat is waaruit ik kwam. Maar er zijn veel pogingen gedaan, in de Bijbel en in andere heilige schriften en in andere culturen, om me bijna tot een idool, een afgod te maken, dat alles dat goed, slecht of middelmatig is dat mensen overkwam, aan mij werd toegewezen. En dat is gewoon niet waar. Dat is deel van waar de menselijke illusie zich heeft opgebouwd met bewoordingen om me dingen toe te schrijven die echt niet zo waren.

Steph: Nu, u noemde uw naam ‘Michaël’. Toen ik dat opzocht ging ik terug naar het oorspronkelijke Hebreeuws, het is zoals u zegt, het betekent ‘lijkend op God’. En Mi betekent ‘wie’,  KA  betekent als of net als , en El betekent eigenlijk godheid/deity. Maar met die woorden is dat alleen een Aardgebonden naam die mensen u hebben gegeven, of is dat de naam die u altijd had?
AEM: Nee. Dat is mijn naam. En dat is de naam waarmee ik bekend ben, door de Hemel, de Aarde en ver daarbuiten, door de multiversums/multiversa. 
Dus, terwijl er tijden geweest zijn waarin ik incognito was, is mijn naam nooit veranderd. In feite, wat ik neig te doen als ik incognito ga – wat best grappig is soms, weet je – is om helemaal geen naam te zeggen.

Steph: Dus, als u dat zegt, wie gaf u de naam dan? 

AEM: Het is een naam die ik koos samen met de Moeder/Vader de Ene.

Steph: En zijn die dan uw familie?

AEM: Zoals die ook jouw familie zijn.

Steph: Dus bent u op dezelfde wijze als God, waar er gezegd wordt dat God altijd is en geweest is en altijd zal zijn, bent u, altijd geweest en zal ook altijd zijn?

AEM: Nee, ik had een begin. Ik zal je een verhaaltje vertellen over een bescheiden begin, maar dat zou niet waar zijn! maar ik had wel een begin. Ik kwam voort als een zaad, een vonk, een orb van licht, direct uit het hart van de Ene, direct uit het hart van de Moeder. En net als jullie werd me vorm gegeven…  Weet je dat aartsengelen bij de eersten hoorden die geboren of gevormd werden en dat Gabriëlle/Gabriël  en ik bij de eersten waren? En daar komt mijn naam vandaan. Dus, op veel manieren was het ’t begin van schepping. Dus, op die wijze had ik een begin. 
Ik verwacht niet, noch werd ik geïnformeerd door de hogeren dat ik een eind zal hebben!

Steph: Ik hoop het van niet! [lacht]. Nu, ik ga u niet vragen wat dat mogelijk zou zijn in onze huidige lineaire tijd van de Aarde – Aardejaren. Maar zeggen dat u er al was sedert het eerste begin, waar bent u dan geweest? Waar begon u? Was er een plek daarbuiten in de multiversums waarin u begon? Of bent u gewoon letterlijk overal geweest in al die tijd?

AEM: Er was eens toen ik tegen jullie geliefde Steve Beckow zei dat ik op miljoenen plekken tegelijkertijd kon zijn. en dat bracht hem van zijn stuk. Zoals je je goed kunt voorstellen, dat vond ik bijzonder leuk, omdat hij een heel moeilijk wezen is om  te pluizen. Maar laat me je vraag beantwoorden. Toen ik begon, kun je denken dat er alleen ruimte was. Oneindige ruimte. Het was lang voordat jullie denken dat er  planeten of galaxies waren, of de vastheid van universa of vormen in bestaan kwamen. Dus ik ben er steeds geweest terwijl de schepping plaats vond.

Als  je vraagt “Waar ben je geweest Michaël” dan is dit een heel belangrijke en pertinente vraag, omdat wat ik tegen je ga zeggen precies is wat jullie kunnen doen en wat jullie leren om te doen, specifiek als je verdergaat naar hogere of andere dimensies. Je kunt je aanwezig vinden in de hele ruimte, in alle energie. Want of het nu een planeet of diepe ruimte is of een ster of de Ene, het is allemaal gewoon energie. 

Nu, er zijn tijden – en we praten hier over eonen – waar je je aandacht naar buiten in die enorme ruimte brengt en je het focus in een gebied legt om een specifieke onderneming voor de Moeder te doen, of voor je familie, want ik wil daar meer over zeggen, of misschien dat je dat gewoon voelt.

Zie je, net als aartsengelen, engelen, als mensen, zijn er variëteiten van keuzes voor ons beschikbaar. We hebben gewezen naar jullie planeet, en naar de mensheid, als een vrije wils zone. En op veel manieren is dit uniek voor Gaia, alhoewel er andere planeten zijn geweest en die zijn er nog en ook zonnestelsels waar de vrije wil bestaat. Maar deel van ons begin en onze verbinding, ons werkelijk bewonen van de ruimte waarvan jullie denken van Michaël, was de keuze en de verbinding om te zijn en om maar een keus te maken, en dat was om deel te zijn en om altijd deel te nemen aan en de Ene te dienen. 

Dus kun je op veel manieren over mij denken, als de jongen die thuis nooit  heeft verlaten.

Steph: Dus, als u zegt dan, jullie zijn familie… Okay, dan praten we over hoe uw familie ook de mensheid inhoudt. Dat houdt alle tijd en ruimte in, denk ik. Maar in termen van aartsengelen, de andere aartsengelen, zoals ik ze ken, Gabriël. Jophiël, Metatron. Wie is uw meest dichtbije familie en hoe werken jullie samen, en hoe besluiten jullie wie er welke rol gaat spelen in die hele familie?

AEM: Mijn meest nabije familie zijn de aartsengelen. We denken over onszelf als aan een familie eenheid, het zelfde als jullie over jezelf denken, specifiek met jullie zielenfamilie als familie eenheid. De aartsengel waarmee ik het meest na sta en waar je bijna over kunt denken als mijn tweeling, omdat we bijna in dezelfde tijd tot essentie kwamen en waarover wij het eens waren, is Gabriël/Gabriëlle. Zij is de zuster van mijn hart, de broeder van mijn ziel en we hebben in al die tijd onze namen gedeeld.

Dan is er Metatron, Jophiël, Uriël, Ariël. We zijn allemaal heel nauw verbonden. En als je over me denkt of aan een van ons, wat betreft dat we gebieden, domeinen hebben, er is heel veel overlapping in deze familiezaak en er is zelden een missie die een van ons onderneemt waarover we niet worden ingelicht of toevertrouwd worden of om met de rest van het rijk van aartsengelen te werken, mijn broeders en zusters.

Steph: Ik wilde dat gaan zeggen. Dus is er dan ook familie rivaliteit over wie welk karwei krijgt?

AEM: Soms. [gelach] soms.  Weet je, ik word gekend als de strijder van vrede, maar ik zeg je dat mijn achtergrond dus ook kunstenaar is en musicus.

Steph: Ja, en we gaan daar wat later ook over praten. Maar nog even bij de familie blijvend, Michaël, u zei dat u wat meer wilde praten over familie. Dus wat is het wat u daarover wilde zeggen?

AEM: De familie is de hoeksteen van het bestaan. De familie, die dan ook je stoffelijke familie is, die gewoon de “kopieën” maakt en niet altijd een goede maker is, maar familie is net zo belangrijk voor ons als die voor jullie is, misschien zelfs – oh nog veel meer. Dus ja, soms is er wat familie rivaliteit, en soms is er zoiets als ”Waarom krijg jij alle glorie en hoofdlijnen?” en dan lachen we er weer over.

Bijvoorbeeld, Gabriël is iemand die niet alleen de centrale administrateur is maar ook de brenger van nieuws. En pas geleden, in een interviews met jou en met je InLight Radio familie dat ik mijzelf strijder van vrede, aartsengel van liefde en brenger van goed nieuws heb genoemd. Nou, wat dat echt doet is dat dit Aartsengel Gabriëlle’s karwei uitslijpt, omdat zij de boodschapper is. Zij is de trompet van waarheid en de lelie van liefde.

En zo maken we daar grappen over. Maar omdat ik deze rol heb gekozen om met je te werken, ben ik echt de brenger van het nieuws en ik hoop meest goed nieuws, alhoewel sommigen dat zullen bestrijden. En zo plagen we elkaar en maken grappen. Maar Aartsengel Gabriëlle moest het nieuws aan Mohammed brengen, aan de Universele Moeder Maria toen ze Jezus liet incarneren. Ze moest praten met velen op de planeet, terwijl ik, wat moet ik doen? Nou, ik ga uit en ontmoet mensen en probeer vrede te maken. Ik probeer de wateren te kalmeren. Ik word uitgezonden om mijn dolende broeder [Lucifer]  te vinden die van het pad is afgedwaald.

Dus er zijn grappen en soms is er familie rivaliteit tussen ons maar het gebeurt altijd met liefde. 

Steph: Nou, laten we over die dwalende broeder hebben want wat ik kan vinden,dan  is Lucifer die dolende broeder? Ben ik juist? 

AEM: Dat is juist.

Steph: En hij wordt vaak Satan genoemd. Dus als alle aartsengelen vredelievend zijn, hoe kon Lucifer dan afdwalen? En pas geleden vertelde u in een reading voor een vriend van mij dat u Lucifer had gezocht en gevonden en hem naar de Goddelijke Moeder had teruggebracht. Wat hield dat in?

AEM: Als je je herinnert, een paar minuten geleden spraken we over de behoefte, het besluit van de vrije wil waarop ieder van ons besloot om zich met de Goddelijke Wil, het Goddelijke plan, en liefde te verbinden. En dat is waar nu voor alle aartsengelen.

Lucifer is een wilde jongen. En hij dacht dat hij eigenlijk onder beperkingen zat en met huis arrest werd vastgehouden, als het ware, door Moeder/Vader.  En de Vader zegt natuurlijk  nooit veel over iets. En dus kreeg hij dit denken waar bij hij echt voelde dat als hij van God is, van de Bron, van de Ene, dat hij alle materiaal had, waarvan jullie denken dat DNA is, alle macht om te doen wat hij wilde.

En dus was zijn idee dat hij weg ging en eigenlijk zijn eigen universum formuleerde, zijn eigen multiversum, en hij eigenlijk in een business kwam, weg van zijn familie. Hij dwaalde te ver af. En dit is een begrip dat de menselijke wezens specifiek, en jullie allemaal die leefden in andere planetaire stelsels en die door inter-galactische oorlog na oorlog dat zullen begrijpen. Hij verloor zijn pad.

En die zin van macht, van hem toekomende, van uit-balans zijn van zelfrechtvaardiging, liet hem die eeuwige link naar het hart, geest en wil van de Ene vergeten. Maar door dit, betekent dit dat wij hem vergeten? Hoe zal ik dat zeggen Lucifer is een geweldige vent! (hell of a guy!) Wij willen dat hij thuis komt.

Steph: [lacht] Dus door dat te zeggen, Michaël, hoe groeit een aartsengel op? Ik bedoel, is er zoiets als een aartsengel school, of komen jullie in bestaan en weten jullie op dat moment dan alles?

AEM: Er is geen school. Het moment van worden bevat alles dat je moet weten. Omdat de link naar de Bron zo intens is. Dus, toen de Moeder me vroeg, en ze vroeg me dat om Lucifer naar huis te komen brengen, deed ik dat. Nu, op die tijd, waren er veel engelen, en alhoewel ik altijd de naam had om te gaan en het duister te bevechten en te verwoesten wat je denkt dat een ego is in Lucifer, werd ik vergezeld door mijn familie. Ik werd geflankeerd door mijn familie. Ik zou op zo’n reis nooit alleen gaan. En de legioenen engelen die met me mee gingen, velen ervan luisteren vanavond – en ik neem die kans even te baat om weer dank je tegen je te zeggen – kwamen met me mee. 

Het was niet zo’n geworstel, zo veel als een opheffen mijn broeder te helpen om zich te herinneren wie hij is en de liefde die hij is, en de liefde die voor hem gevoeld werd, aan hem bekend was, liefde die voor hem gehouden werd. En op veel manieren, ja, omdat het een verhaal is over aartsengelen en het omhoog rijzen en de val, heeft dit veel meer drama, theater. Maar het is echt niet zo anders dan wat ik met jullie heb gedaan, het collectief van de mensheid wat eigenlijk alleen een doen herinneren is aan wie jullie zijn, hoe intens jullie geliefd en gekoesterd worden en dat wij willen dat jullie thuis komen. Niet thuis met de woorden van terugkomen naar wat jullie denken als dood zijn en uit je lichaam zijn wat in de hemel zijn is, maar naar de dimensie waar we samen kunnen delen en waar je werkelijk kunt zijn wie je altijd bedoeld was te zijn.

Steph: Door te zeggen dat u ons dient, of ons geleidt hier op Aarde, en u hebt gezegd dat jullie overal tegelijkertijd zijn, dus dienen jullie de hele tijd andere wezens op andere planeten? En als u dat doet, hoe dient u hen dan?

AEM: Ik moet zeggen dat het focus van mijn intentie al ongeveer, oh.. enige honderden jaren voornamelijk is geweest bij Gaia en de Aarde. Bied ik ook andere bezoeken en opdrachten aan? Ja, dat doe ik. En waar ik ga door het multiversum zijn plaatsen net als op Aarde, waar er misschien een beetje opborrelend een hotspot van ontwikkeling is. Dus, ik ga en werk met het collectief, of soort, om hen te helpen herinneren dat het niet hun functie of hun missie is of bedoeling. 

Steph: Nu, in het laatste jaar hebt u gesproken over het werken met Galactics. En ik weet dat u persoonlijk niet houdt van de termen van hiërarchie, maar duidelijk zijn er aartsengelen; dan zijn er engelen zoals de Serafim en de Cherubijnen. En door te zeggen”de Galactics” hoe werkt dat dan in die bewoording om bij de engelen te werken. Ze zijn gewoon voor ons een andere dimensie.

Dus gaan jullie samen met hen? En hoe werkt dat eigenlijk, ik bedoel in essentie, in het werk?

AEM: Ik schat het werken met de Galactics hoog en houd er van, om met de inter Galactics te werken, met de Verenigde krachten van de Buitenste Galaxies – je zegt het maar, daar ben ik.. Jullie hebben een uitdrukking, nietwaar: “Dat is mijn soort mensen”? 

Steph: [lacht]

AEM: Nou, het zijn echt mijn soort mensen. En weet je waarom? De Galactics zijn niet zo betrokken in sterk drama. Nu, een beetje drama is soms wel goed om dingen te veranderen. En er zijn situaties, planeten en dimensies waar creatieve chaos een heel actief element is. maar als wij over de Galactics praten, en specifiek de Galactics die rondom en aanwezig zijn op Aarde,oh al duizenden jaren, die zijn heel goed georganiseerd. Daarom houdt Gabriël ook van hen. Zij is een centrale administrateur en met de Galactics heeft zij weinig te doen. Ze hebben zichzelf buitengewoon goed georganiseerd.

Dus jouw vraag: Hoe werk ik met hen? Nou, het zijn wezens, velen ervan zijn humanoïde, velen zijn heel anders dan de humanoïde functie. En voor hen zijn zeker de hogere dimensies beschikbaar. De meeste Galactics waar jullie mee werken, en die een opdracht naar de Aarde hebben, zitten tussen de vijfde en de zevende dimensie.

Het is grappig dat zeer zelden iemand hier naar vraagt. Maar des ondanks, bazel ik maar door. Hoe ik communiceer is van hart tot hart, telepathisch. Hoe ik met hen werk is heel erg met een strategie.  En nu zeg jij tegen me: “Michaël, wat is jouw baan? Wat is het wat je echt doet?” Anders dan op de radio zijn?”  [lachen]. En soms denken jullie dat dit een fulltime job is, maar dat is niet zo. Dus kun je van me denken dat ik een soort van voetsoldaat ben, op veel manieren. Ik ben deel van de eerste golf en ik ontmoet – soms stoffelijk, soms telepathisch – ja, ik heb een vorm en de Galactics zijn gewend om me te zien, dus dat is geen probleem. En wij formuleren een strategie. En vaak is mijn taak om hen te helpen hun volhouden te helpen handhaven, van rust, van perspectief, van humor en van licht. 

Denk er eens over na. Er zijn veel van die wezens die gewacht hebben, niet alleen honderden jaren, maar die hier duizenden jaren geleden heen reisden, wier hele leven aan boord van een schip is geweest. Ze komen. Zij houden de Aarde in een gouden/roze cocon vast, voor wat voor hen al eonen lijkt te zijn. Ten slotte, wordt die cocon verwijderd, het rooster licht op, iedereen is klaar om te gaan, en dan is er een stop. 

En heel vaak, lief hart, ben ik degene die maakt wat jij denkt dat het laatste besluit is, of nog niet. en als je denkt dat mensen gefrustreerd zijn, dat de lichtwerkers en de lichthouders gefrustreerd zijn, jullie broeders en zusters van de sterren zijn net zo gefrustreerd. 

Nu, zij hebben een breder perspectief, een groter begrip van de ontvouwing, een sterk begrip van wat er is gebeurd en zal gaan gebeuren. Maar weet je, er zijn duizenden en duizenden en duizenden sterrrenwezens al op de planeet. Ze hebben zichzelf laten zien aan de algemene bevolking, aan de regering. Zij hebben overeenkomsten bereikt, akkoorden getekend, uitnodigingen gestuurd, en dan zeg ik, nog niet, nog even niet.

Dus deel van mijn werk met de Galactics is het werken met timing. En ook werken met Galactics niet alleen op een schip maar met hen die op de planeet zijn. Omdat zij in het menselijke, drie dimensionale rijk zijn gekomen om het pad voor te bereiden, om de bevolking te acclimatiseren voor hun komst.

En dat is een moeilijke, problematische opdracht. En een die velen heeft uitgeput, omdat de vibratie, specifiek zelfs die van een jaar geleden op de oude Aarde, zeer dicht is. Dat is een van de redenen dat we niet voortdurend voor jullie ogen opereren. Niet omdat we het niet kunnen. Het is omdat tot aan nu toe en zelfs nu in enige mate nog de energie zeer dicht is! 

Steph: Nou, Michaël, u hebt net gezegd dat u de persoon is die zegt: “Nog even niet”.  Dus in bewoordingen van sommige zaken waarover u in de laatste 12 maanden hebt gesproken, zijn de mensen teleurgesteld geworden dat dingen niet goed uitwerkten binnen het tijdskader wat ons mogelijk verteld werd en u hebt net gezegd dat u degenen bent geweest die zei: “Nog even niet”. Dus hoe voelt u zich als de zaken niet gebeuren, wij zijn teleurgesteld, en u bent de persoon die deze oproep moest doen? 

AEM: Ja, en ik zeg niet dat alle verantwoordelijkheid bij mij ligt. Het is altijd een samengaan, een mede beslist besluit. Maar als je denkt aan mij als in de frontlinie zittend van dit ondernemen, specifiek met de verwijzing naar de Galactics… Wat ik voel als ik moet zeggen tegen mijn broeders en zusters, tegen de commandanten van de diverse krachten, als ik denk dat het een goed idee is om nu nog even niet te gaan. Denk je dat we deze strategie weer kunnen formuleren  om een andere werkelijkheid te adopteren?” niet alleen voel ik ieder van jullie hartverscheuringen; ik voel die van hen, hun teleurstelling. Omdat het teleurstellend is. 
Hoe voel ik dat?  Ik keer me naar mijn broeders en zusters, ik keer me naar de Moeder en dan keer ik met tot het Al. Ik vul mijzelf met de liefde die mijn essentie is en die van jullie. Dan til ik mijzelf op en ik ga verder. Het is niet zo anders, mijn vriend.

Steph: Dus als u denkt – en ik ga nu heel direct zijn – wanneer denkt u dat u gaat zeggen: het is zover. Het is duidelijk, laten we het doen! ? 

AEM: Het is geen zaak van denken, omdat het altijd de instelling van het plan is. Maar ik denk, zoals je dat stelt, dat dit een “go” zal worden in december 2012.

Steph: Waar we nu dus zijn?

AEM: Dat is juist. 

Steph: Okay. Nou, ik weet dat u niet van datums en dingen houdt maar u hebt net gezegd december 2012. Dus in twee dagen tijd (het is 19 dec) gaan we naar de dag waarop iedereen hoopt, bidt, wenst en een nieuwe Aarde wil, of eerder de ontvouwing van het Goddelijke Plan waar zoveel mensen hiervoor zijn gekomen om er deel van te zijn die te zien, te voelen, in te ademen en bij te helpen.  Dus laten we even naar vrijdag gaan (21 dec).
Dus in mijn reading juist enkele dagen geleden met u, vertelde u me dat dingen voor ieder van ons anders zullen gebeuren. Dus, kunt u daar een beetje over uitleggen? Maar, weet u, ieder in deze lineaire tijd kijkt altijd uit naar een direct antwoord, dus kunt u proberen zo direct te zijn als u kunt zijn?

AEM: Ik zal mijn best doen.

Steph: Dank u. 

AEM: Zoals ik tegen je zei, dit is een tijd van goddelijke convergentie (samenkomen), van tijdslijnen veel verder dan wat jullie denken dat de Aarde is, maar het is een convergentie van menselijke tijdslijn, Gaia tijdslijn en Goddelijke tijdslijn die in een punt samen komen, in een samengaan die een stroom van energie laat gebeuren Jullie zijn getrouwd met deze datum, en die is waar wij gelegenheid aan kunnen geven. Dus, wat wij tegen jullie zeggen is dat dit proces reeds is begonnen. En voor sommigen van jullie begon het op het moment dat je je ogen opende en je realiseerde: “Oh, gossie! Ik ben op Aarde! Hoe kwam ik hier? Oh, ja, ik herinner me dat ik instemde om hier te komen.”

Voor anderen is het een jaar of twee geweest. Voor sommigen is het weken geweest. Daarom zal jullie beleving van deze ontvouwing variëren. Maar er is een opening van het hartsbewustzijn. Wat jullie voelen is een verschuiving vanuit je hoofd naar de volheid van je hartsbestaan. Het betekent niet dat wij jullie mentale lichaam, je emotionele lichaam uitroeien. Zelfs jullie ego zal een rol krijgen.

En deel van die convergentie, die opening, dat penetreren van liefde licht in de planeet gebeurt op de 21ste van december. Maar dat is niet het begin, het midden en het einde. Het gaat door. En ieder mens zal dit enigszins anders beleven. Maar ze moeten beslist hebben om niet langer deel van Gaia te zijn om niets te ervaren. 

Dus die verschuiving gaat gebeuren. Voor sommigen zal het snel zijn, zoals het ontwaken uit een lange slaap. Voor anderen zal het een langzamer ontwaken zijn. Maar het zal een ontwaken zijn want Gaia zelf is opgestegen.

Steph: Nou, u heeft op een bepaald moment, niet zo lang geleden, mij gevleid over mijn persoonlijke visie over dit intense heldere licht dat de Aarde raakt  en letterlijk worden we allemaal omhuld door wit licht. Is dat nog wat iemand van ons zal beleven op vrijdag? 

AEM: Ja. Dat is wat jullie zullen ervaren, en het is echt wat iedereen op de planeet zal beleven. Sommigen zullen er zich bewust van zijn en sommigen niet.

Steph: Okay.  Zelfs White Cloud via Blossom Goodchild  zei de vorige week dat het dit intense licht zal zijn dat ons op onze knieën doet vallen. Is dat wat er zal gebeuren, of hoe kunt u dit het beste uitleggen?

AEM: Dat is een hele goeie manier om neer te zetten omdat de energie van licht wat jullie denken dat licht is, wat werkelijk een straal van Bron energie is – en ik bedoel niet gewoon een god uit een van jullie universums, ik bedoel de Bron – het is de energie van liefde, en die zal voldoende zijn, als jullie niet zitten, dan zal het jullie op je knieën brengen. We zeggen dat jullie beter proberen in je bed te gaan liggen, makkelijk en comfortabel, als je die sensatie begint te hebben.

Steph: Wat dan voor mensen die werken of die misschien een auto moeten besturen of die iets moeten doen waar ze in actie zijn, dat ze, weet u, niet iedereen is in de … 

AEM: Nou, dat komt, omdat we allemaal ‘all hands on deck’  zijn voor bescherming, voor werken, voor afstemming, voor veiligheid. De veiligheidspatrouille zal die dag op volle kracht zijn. 

Steph: [lacht] Dus u krijgt dan een grote dag, ja! 

AEM: Lief hart, we hebben een groot jaar gehad! En ja, de Galactics zijn in volle waakzaamheid maar ook op die dag. Dus, we verwachten niet dat iedereen hun beheersing verliest  voor hun machines die aan het werk zijn, of hun auto, of hun instrumenten. Dat zal niet gebeuren. 

Maar als je voelt dat duizeligheid, als je voelt dat pulserende energie, alsof je je vinger in het kosmische stopcontact hebt gestoken, dat je het licht circuit hebt gestopt, ga dan zitten.

Steph: Okay. [lacht] Nou, u zei dat het voor u een druk jaar is geweest. En ik wil graag ongeveer een jaar terug gaan en een beetje beknopt de laatste paar maanden doen. Want u kwam eigenlijk bij veel mensen, ik veronderstel, in stoffelijke aanwezigheid toen ze voor het eerst van u hoorden spreken via Linda, in die eerste episode van Een Uur met Een Engel op de 12de van de 12de vorig jaar. En dat was de eerste keer dat ik ook een aartsengel live hoorde spreken op de radio en ik begrijp dat het ook de eerste keer is dat u een kanaal vond door wie  u kon communiceren op dat niveau.
Maar waarom u en niet een van uw andere aartsengel broeders en zusters? 

AEM:   Dat had ieder van ons kunnen zijn. Maar zoals ik zei, denk aan me als een generaal, als de voetsoldaat, als degene die het eerst naar binnen gaat om veilig te stellen dat vrede en harmonie worden gevestigd voordat iemand anders binnenkomt. Dus, daarom was ik het. 

En ieder van ons, Gabriëlle  en ik specifiek, wij vinden het heerlijk om voor de mensen te verschijnen. Zoals de Goddelijke Moeder dat ook vindt van tijd tot tijd. Dus, ja, wij hebben een kanaal gebruikt – en er zijn veel kanalen die ik gebruikt heb, laat me daar even duidelijk over zijn, omdat dit mijn manier is om een dergelijke aanwezigheid op de planeet te vestigen. 

Steph: Nou, dat gezegd dan, op het moment van wat ik kan zeggen, degenen die ik ken waarvan ik weet, u sprak via Ron Head, u sprak via Ronna Herman, u sprak via Fran Zepeda, u sprak via Linda Dillon. Duidelijk zijn er anderen over de hele wereld die andere talen spreken die we misschien niet kennen via wie u sprak. Is dat juist?

AEM: Oh, ja. 

Steph: Dus, werken via Linda dan, waarom koos u om via haar door te komen?

AEM: Ik zal het haar vertellen, en ik wil het aan jullie onthullen dat dit een zielenovereenkomst was en het was de reden waarom zij bleef. Het was om de stem te zijn en het voertuig voor deze doorgevingen voor de hele Raad van Liefde. Dus was dit reeds bekend en daarmee was ingestemd. Zij was in andere levens zeer dichtbij en geliefd voor ons. En de vibratie was verenigbaar. En dus wisten we dat we in staat zouden zijn om onze vibraties te laten overeen komen, voor haar om te komen en voor ons om naar onderen te gaan, en om haar stoffelijk lichaam, haar voertuig te gebruiken, om op deze manier te communiceren. Dus was dit een zielen contract en een overeenkomst.

Steph: En door dat te zeggen, hoe kon u in de laatste 12 maanden zo open zijn om ieder van ons te kunnen bereiken? Ik weet dat u altijd vanuit uw hart geeft, maar omdat we heden in dit drie dimensionaal op dualiteit gebaseerd bestaan leven en dit gaat terug naar wat je net zei over wat er voor ons ligt binnen twee dagen, is er iets wat u ons gewoon kunt vertellen wat er voor ons ligt, of zal het gewoon teveel informatie zijn voor ons allemaal? Wat is de definitie  die u hebt als u beslist wat u kunt vertellen en in staat bent ons te vertellen. 

AEM: Die definitie is tweeledig, die vaststelling is soms dat we jullie informatie kunnen geven en het zou absoluut geen zin hebben, omdat jullie de context of het begrip, de wijsheid of de kennis niet hebben waarin dit te vertalen waar we over zouden praten. 

Nou, als we informatie hebben van dergelijke betekenis dat we weten dat jullie het niet begrijpen, dan neigen we die te downloaden. Velen van jullie hebben het gevoel gehad van een serpentine die over je voorhoofd liep, van ladingen informatie. En zo gaan we daar mee om. Maar in termen van algemeen delen van informatie, geven we jullie informatie die je eerst kunt begrijpen en dat zal jullie verder prikkelen(prod). 

Ja, ik gebruik het woord prod, nudge(zachtjes aanstoten), hulp, assistentie. Dus soms zullen we jullie informatie geven omdat het jullie naar de volgende stap zal katalyseren. We zijn niet alleen geïnteresseerd dat het plan van de Moeder paf! komt en dat het op zijn plek wordt gezet! Het plan van de Moeder houdt jullie volledige deelname in.

Dus wat wij doen is jullie informatie geven waarvan wij voelen dat jullie een duwtje geeft naar de volgende stap. We konden eerst niet beginnen te praten over Ascentie zonder te praten over opruimen, zonder te praten over vasanas of restanten, of het loslaten van valse roosters, de oude paradigma’s. Dus  geven we jullie wat we weten dat je kunt omvatten en integreren.

Nu, jullie integratie is geweldig geweest en snel in bewoordingen van universele draagwijdte over dingen. Er zijn andere zaken die niet gewoon voor jullie hoogste goed zijn om te weten, omdat jullie je zouden afkeren en je reis stoppen, of je zou een ander pad nemen.

Steph: Is het ook een soort van dat als jullie ons te veel vertellen we iets gaan verwachten en in plaats van door het proces heen te leven en in het moment te blijven we plotseling naar: “Ah Michaël heeft ons gezegd wat er nu gebeurt,” gaan en “Ah, Michaël zei dat het nu zou gaan gebeuren,” en “Oh, ik dacht dat het nu zou gaan gebeuren maar het gebeurt niet.”

AEM: Dat is precies de waarheid. En het probleem wordt dan dat jullie je leven niet leven, dat je er niet meer aan deelneemt en alles doet dat je bedoelde te ervaren en te doen in jullie incarnatie. Dus, bijvoorbeeld, als ik een tiental jaren moest komen en had ik gezegd: “Maak je maar geen zorgen, jullie gaan allemaal ascenderen””  nou dan zouden jullie niet verder zijn gegaan, wel? Jullie zouden achteruit zijn gaan zitten en hadden gewoon gezegd: “Nou, geen zorgen daarvoor. Hij ging erheen en kreeg Lucifer. Hij komt en hij krijgt mij wel.”

En dan zouden jullie worden beroofd van die ervaring, die prachtige ervaring van jullie leven. Dus het is niet altijd voor je hoogste goed om te weten. 
En ook, is er een veronderstelling dat wij alleen maar goed nieuws hebben, dat we altijd goed nieuws hebben. Van waar wij zitten, zien wij, zijn we ons bewust dat er tragedie is, van dood, van afwijkingen op het pad.. Waarom zouden we jullie daarover vertellen? Informatie is niet altijd een geschenk. 

Steph: Sprekend over die goede dingen, u noemde eerder in mijn reading dat u wilde praten over enkele van de prachtige wonderen die gebeurd zijn op de planeet waar u deel van was, die openingen inhield in het menselijk bewustzijn zoals iets waar we doorheen gaan in twee dagen.
Dus kunt u ons iets vertellen over wat sommigen waren en welke rol u daar eigenlijk in speelde?

AEM: Nou mijn rol is minimaal. Ik moet de eer geven aan de hele familie! [lacht]. En aan veel van de Opgestegen Meesters ook. Maar ja, ik vind het heerlijk om enkele van die openingen mee te delen.  Hoe ver wil je terug gaan?

Steph: Zover u terug wilt gaan, mijn vriend.

AEM: Lemurië was een prachtige opening. Het was een complete balans toen het mentale lichaam, het emotionele lichaam en de spirituele vorm samen kwamen in een co-creatie waar jullie de codes in konden draaien welke je ook maar wilde. Mijn taak in die ontvouwing was het helpen van – nou, ik denk dat jullie het mensen zouden noemen maar ze hadden niet dezelfde vorm als jullie nu hebben. Maar om hen te helpen integreren in de stoffelijkheid, de energieën die zij wilden oproepen terwijl ze verder door gingen.

Ik moet jullie vertellen dat ik al eonen gewerkt heb met beschavingen op en van de planeet af. En van dezen waren de Lemuriërs de vriendelijkste, meest aardige, prettige, vreedzame, vredevolle beschaving. Ze zitten bij mijn favorieten. 

Nou dat was niet gewoon mijn onderneming. In Atlantis, gaf ik de eerste uitnodigingen uit aan de inter-Galactics en de Galactics om te komen en komen deden ze, in ‘ladingen’. Dat is een van de eerste plaatsen waar ik heel beknopt werkte met dit kanaal, want we hadden veel te doen. En er was heel veel trillingsaanpassing.

Nou, Rafaël was ook heel druk. Maar ik was verantwoordelijk om de uitnodigingen te doen en om te gidsen, kunnen we zeggen, dat de vloten naar Atlantis kwamen en die prachtige open gemeenschap creërden.  Daarom is het dat boven en beneden, en door het universum heen, waarom het zo persoonlijk werd genomen toen Atlantis niet opsteeg, toen ieder van jullie niet ascendeerde. Het was zo’n vrolijke tijd, gevuld met zoveel potentieel. Alles zat op zijn plek. En toen, natuurlijk stak het ego en de wens naar macht de kop op.

Steph: En hoe voorkomen we dat dit nu gebeurt? 

AEM: In de tijd van Atlantis, riepen we geen, of beoefenden we geen containment op (mensen in licht zetten) Dat is de beste verandering, de verschuiving die we op zijn plek hebben gezet in deze tijd van verandering. Maar jullie bereiken een zeer belangrijk punt en specifiek nu terwijl jullie direct bij de poort staan, zogezegd, en dat schakelt het ego niet in, of de angst, de boosheid, of de lagere vibraties, de illusies van de oude derde dimensie. Dat zijn menselijke creaties die de verwoesting van jullie tijd telkens, en telkens weer zijn geweest. Worden jullie daar nou nooit vermoeid van?

Steph: Dus wij zitten op het spoor?

AEM: De baan is direct.

Steph: Goed. Nou, we spraken net over momenten in de tijd. De vorige week in Een Uur met een Engel, zei u tegen Geoffrey West, die de gastheer was van die week, dat u de Aurora Borealis (=het Noorder Licht.w.)schiep. En wat ik graag wil weten is, ten eerste, hoe deed u dat en waarom deed u dat?

AEM: Ik deed dat voor de lol. Heb je wel eens van lol gehoord?

Steph: Ja. [lachend] En u ook.

AEM: Weet je, ik houd van spelen! Daarom houd ik ervan om rond het universum te galopperen met mijn galactische vrienden. Ik houd van spelen! Nu, laat me je vertellen dat ik vanuit mijn hart een artiest ben en een musicus. En samen met Gaia – omdat ik nooit iets zou doen dat geen instemming van haar had – wilden we de dingen ‘opleuken’.  

En wat is mooier dan met licht schilderen?  En om het schilderij constant te laten veranderen en moeilijker te maken en meer morfeem te maken? Het is een zichtbaar iets. Het is jullie vroegste film. En het zijn jullie vroegste lichtbeelden. Zodat jullie er naar konden kijken en zeggen: “Kijk hoe de energie morfeem kan worden en transformeren! Dit is de ‘coolste’ planeet om op te zijn! Dit is de beste plaats in het universum om rond te hangen. Kijk naar die schoonheid! Ik zal haar nooit beschadigen of misschien stopt zij dan de show.” 

Ik deed dat dus als geschenk aan de mensen, maar ook voor Gaia. Niet dat zij niet prachtig genoeg is, maar haar veld is best prachtig, weet je. En dat is stralend. Maar er zijn tijden waarop jullie wat meer willen. En dus schilderde ik dat voor haar. Ik gaf ook wat kleur aan de Grand Canyon.

Steph: Wat anders deed u nog meer ?

AEM: Kijk naar de hemelen, mijn vrienden. Nu zijn jullie hemelen erg druk natuurlijk, met jullie sterrenbroeders en zusters. Je kunt niet zeggen of het een schip is, of een satelliet of een ster. En wij maken het nog meer verwarrend want zij zullen zichzelf verbinden, maken gebruik van een planeet. En dus zien jullie blinkende lichten en je denkt dan: “Oh, daar is het. Daar is mijn sterrenschip. Daar is de Neptune. Daar is de New Jerusalem.” En dan denken jullie: “Oh, nee, dat is alleen Venus.” Nou, wat denk je? Er wordt met jullie gespeeld. 

Dus ja, ik heb met de sterren gewerkt, de hemelen, de hemisferen, de oceanen. Gaia vindt veel goed van me. Ik ga alleen niet te ver. (Maak het niet te bont)

Steph:  U zei dat u een artiest bent, en als ik terugkijk via het onderzoek dat ik kon doen, hebt u ook een aantal accolades gekregen hier op Aarde. U werd de patroon heilige van de Oekraïne; Paus Pius de XII maakte u in 1950 de patroonsheilige van politiemensen; u werd ook genoemd als een van de aartsengelen in de Koran; natuurlijk werd u in de Bijbel genoemd en in het Christendom, beide van de Roomse Katholieke Kerk en ook in de Kerk van Engeland.

Maar er zijn ook een aantal gebouwen, kapellen, bergen enz. ter ere van u genoemd en die gaan over de hele wereld. Weet u, van Toronto, Canada tot aan Belgrado in Servië, in Qindao in China, Cornwall in Engeland, Quezon in de Philipijnen.
Hoe vindt u dat? En dan, in de vele, vele schilderingen die van u zijn gemaakt, zijn die accuraat? 

AEM: Nou, ten eerste houd ik van kapellen, kathedralen en kerken, omdat niemand ooit kan zeggen: “Ik weet niet waar ik ze kan vinden.”--------------  Dat is een grap, lief hart.

Steph: [lacht] Nou ik zou gaan zeggen, u bent in ons hart in ieder geval. Maar ga verder. 

AEM: Dat is juist. Daar ik de menselijke wens begrijp om me te gronden, of het nu in een standbeeld of in een schildering is, of in kerken of op plekken van verering, ik begrijp de genegenheid en ik waardeer wel wat maar het is totaal onnodig, omdat je juist bent, mijn vriend, ik zit al in jullie hart.

Nu, dit is gewoon een menselijke manier geworden om jullie artistieke streven uit te drukken. Godsdienst/religie of die nu oost, west of ergens ertussen in zit, is een grote bron van inspiratie geweest voor kunst. Dus dat is aardig, nietwaar? 
Steph: Dat is zo. Maar hoe vindt u dan zeg maar, godsdienst, wat voelt u over godsdienst zelf?
AEM: Als er dingen zoals kerken, kathedralen, synagogen, moskeeën zijn, wens ik dat dit verzamelplaatsen zijn van hart en gemeenschap, waar de verbinding van liefde naar de Ene wordt gemaakt. Vergeet mij! Zoals ik zei, ik ben een dienaar, net als jullie. Ik ben een voetsoldaat. Ja, ik ben gelukkig omdat ik een van de eerst geborenen ben, als je daar zo over wilt denken.

Ik wil niemand krenken, maar als je naar godsdienst kijkt, kijk dan naar de zuiverheid van het hart en naar liefde. Wij hebben al die decoratie niet nodig. Nu, als het echt een ritueel is, een goddelijke ritueel, een heilig ritueel, en samenkomst, dan is dat prachtig, net als een gebed van een kind prachtig is. Maar te vaak is die ware heiligheid verloren geraakt. En dat is ongelukkig, omdat er heel veel mensen over jullie hele planeet gebeden opzeggen, in elke taal, en die zijn machinaal geworden, ze komen niet uit het hart. Ik wil liever zo een horen: “Moeder, help mij! Michael, help me!” dan om een miljoen routine gebeden te horen. 

Steph: Mijn gevoel is nu, terwijl u dit zegt [lacht] dat er heel veel mensen zijn die nu zeggen: “Michaël laat me heel zeker ascenderen.”

AEM: Ik hoor ze en het volume is omhoog gegaan naar het maximum. Ik hoor jullie. 

Steph: Is er iets dat we individueel moeten doen voor de volgende 48 uren om dat veilig te stellen?

AEM: Blijf rustig. Eet licht. En als je kunt, blijf dan in je huis. Maak er een rustige dag van. Als dat niet kan, maak je er dan ook geen zorgen om. Jullie voorbereiding is klaar. En als die niet gedaan is, dan werken we voor je over. Er zijn legioenen die voor je zorgen. Stop met je zorgen te maken. Dat wat jullie tegenhoudt om verder te gaan is vrees, zorg, boosheid, ontmoediging, teleurstelling. Laat dat los alsjeblieft! Laat dat los.

Steph: Nou, dat is raadgeving. Maar ik luister en ga terug en we hebben allemaal de keuze om te ascenderen, is het eigenlijk zo dat als we eenmaal die intentie hebben, we dat ook zullen doen, ben ik juist om dit aan te nemen?

AEM: Als je de bedoeling hebt met de intentie van liefde, ja. Als je de intentie hebt gewoon omdat je je bot voelt en dat je toch niet wordt achtergelaten, nou, ja, het antwoord is dan ook ja. Maar als je bewust besluit dat je niets met liefde te maken wilt hebben, dan zou dat heel verdrietig zijn, niet waar? 

Steph: Absoluut. Nou, weg van dit alles, veronderstel ik, het werk, zoals u het noemt met betrekking tot het zijn van een aartsengel, u zei dat u in de vorm aan ons bent verschenen. En ja, er zijn een aantal schilderingen over de wereld die beelden van u hebben. Sommigen ervan hebben u in goud verguld met uw zwaard en schild; anderen hebben u zwevend boven de grond gezet in blauwe kleding met uw armen uitgestrekt om ons allemaal daarin te verzamelen. 
Kunt u me vertellen zullen we u in de vorm gaan zien, ergens in de volgende komende dagen? En als dat zo is, hoe ziet u er werkelijk uit?

AEM: Ik kan eruit zien hoe jullie me dan er ook willen laten zien. Als je denkt dat jullie sterrenbroeders en zusters het vermogen hebben om morfeem te worden(in allerlei vormen te zijn), dan heb je nog niks gezien. Maar als je me nu direct zou zien, nou, ik ben aardig groot. Ik ben veel groter dan het gemiddeld menselijke wezen. Maar mijn voeten zouden op de Aarde staan. Vastgeplakt aan de Aarde? Nee, maar wel op de Aarde.

Ik heb een voorkeur om blauw te dragen, maar ik zal niet in golvende kleding komen – dat kon ik wel, maar het is geen voorkeur van me – voor jullie cultuur en in jullie tijd zou ik gekleed zijn in veel blauw, bruine haren, ogen zeer blauw en ik zou mijn armen open houden maar ik zou ook mijn zwaard en schild hebben. Jullie zullen de blauwe vlam van waarheid helder in mijn hartchakra zien branden en ik zal lachende zijn en ieder van jullie welkom heten.

Nou, je kunt ook uitkijken naar de familie, specifiek Gabriël, Gabriëlle. Zij heeft een speciale interesse bij deze Ascentie. Dit is ook een van haar speciale projecten geweest. Dus, ja. Kijk uit naar Sanat Kumara, St. Franciscus. Oh, St Germain zegt dat hij nooit gaat incarneren, maar ik denk dat jullie hem desondanks, dat je een glimp van hem zult zien. Dus, ja, kijk naar ons uit.

Steph: Nu, u zei net dat u lachend zal komen. En u hebt me diverse keren verteld – en in feite zei ik dit vorige week tegen Linda en tegen Steve: “We zijn vandaag wat ernstig geweest.” Maar u houdt ervan om grappen en moppen te vertellen. Dus hebt u…  vandaag een aartsengel grap die u met ons wilt delen? 

AEM: Nou, ik probeerde je een te vertellen en je dacht niet dat dit erg grappig was! 

Steph: Nou, welles, maar ik wist het niet zeker. Ik weet nooit wanneer u verder gaat met spreken.

AEM:  Ohhhh!  Ja, ik neig wel om steeds verder te rennen, niet? 

Steph: Nee, ik zou niet zeggen verder rennen. Ik weet gewoon nooit wanneer u klaar bent met iets pertinents te zeggen. Dat is alles. Dus in bewoordingen van grappen? 

AEM: All right! Dus, wat zei de ene aartsengel tegen een andere aartsengel? 

Steph:  [gegrinnik]

AEM: Heb je een lichtje? 

 Steph:  [lacht]  Nog meer? 

AEM: [lacht] Ik ben blij dat je van mijn humor houdt. Dus, wat denk je.. een aartsengel zegt tegen een commander van de schepen, van de Galactics? Heb je een mens? 

Steph: Die snap ik niet! [lacht] 

AEM: [lacht] Nou, als je een mens aan boord van het schip hebt, dan verandert de hele vibratie. Vraag je zuster. Zij weet daar alles van. Wat er gebeurt, dat wat het betekent is dat het schip in gereedheid is om zich met alle mensen te verbinden. Dus als je er maar een hebt, dan ben je helemaal voorbereid. 
Dus is het net als iemand uitnodigen en je zegt dan…  jullie hebben daar een uitdrukking: “Heb je melk?” Nou, wij zeggen dan altijd: ”Heb je melk en honing?”Dat zijn onze soort grappen. 
Wat zei Lucifer toen hij zijn pad verloor? Help!

Steph: Is dat niet wat wij allemaal nu zeggen?

AEM: Dat is juist. En ik hoor jullie. Maar belangrijker is, de Moeder hoort jullie. De Moeder heeft zin voor humor. Dat is kosmisch van aard. De planeten halen ook grappen uit met elkaar, weet je. Jullie denken vaak dat er geen patroon in zit, maar als er een meteoren regen is, wat trouwens heerlijk is, voor jullie sterrenbroeders en zusters en voor ons – ik kan dat niet als verdienste aanrekenen – maar ze zullen vaak dingen in een meteoren regen gooien, of in een eclips wat een klein schrikmoment geeft. Zo maken wij grappen met elkaar.

Steph: En jullie vragen je af waarom wij in verwarring raken?

AEM: Nee, ik vraag me niet af waarom jullie in verwarring raken. 

Steph: Dus, waarom dan niet?

AEM: Omdat jullie geen volle kennis hebben. Jullie hebben geen totale kennis. Jullie hebben de bekwaamheid niet – grinnikt-  van een aartsengel. Maar wat jullie wel hebben -  en nu ga ik naadloos over voor jullie, mijn lieve vriend – wat jullie wel hebben is het gouden kompas van je hart, dat geeft jullie alles dat je nodig hebt, alles dat je wenst. Het is de weelde/rijkdom van informatie, want jullie zijn, als collectief, jullie zijn informatie junkies. Jullie weten dat.

En soms verwart die zoektocht naar informatie jullie, die anders is dan wijsheid, en soms zelfs anders dan kennis, en zeker anders dan hartskennis.
Het is niet dat jullie niet genoeg informatie hebben, het is dat jullie teveel informatie hebben, jullie hebben tegenstrijdige informatie, en jullie hebben een neiging… Weet je, jullie hebben die prachtige kwaliteit die onderscheiding is. En toch als groep, opnieuw – en ik praat over het collectief – jullie hebben niet echt veel onderscheiding beoefend. 

Hebben jij het beter gedaan? Opmerkelijk dan. Maar jullie hebben in al die tijd de informatie niet onderscheiden die jullie werd gegeven via het collectief, door degenen aan de macht die jullie precies hebben gegeven wat zij wilden dat jullie weten, en dit hebben aangeprezen als de waarheid. Geen wonder dat ik erin moest stappen! 

Steph: U sprak over grappen net, en in Doreen Virtue’s boek over u schreef zij dat u er vaker bij werd geroepen om computers en elektrische apparatuur te fixen/maken. Dus bent u zoiets als de Vonk van het universum? 

AEM: Nee, dat ben ik niet. Bij gelegenheid zal ik bij computers helpen, maar gewoonlijk wordt dat aan jullie sterrenbroeders en zusters gelaten. En interessant genoeg heeft Albert Einstein die rol ook over genomen, dus ben ik bevrijd voor andere taken.

Steph: [lacht] Nou, u zei schilderen, en u sprak over de Aurora Borealis.  Is er nog iets anders behalve de Grand Canyon, die moet ik er ook bij zetten – waar u uw schilderskwast bij hebt gebruikt zodat we daar bij kunnen zitten en rustig naar kunnen kijken?

AEM: Ik heb die niet geschilderd maar ik heb zeker wel de Sixtijnse kapel geïnspireerd. 

Steph: Dat zal best zijn. Dus, was Michelangelo u dan op dat moment aan het channelen?

AEM: Ja, dat deed hij. Hij is een goede vriend en een geliefde ziel.

Steph: Nu, u sprak ook over uw liefde voor muziek. Vertel me daar wat over, Michaël.

AEM: Alle muziek, de muziek van de sferen, de muziek van het universum, de muziek van de hemelen, of de hemelse legerscharen, van het engelenkoor, tot aan wat jullie denken als moderne muziek, symfonieën – ja, ik heb een voorkeur voor bepaalde vibraties maar ik houd van muziek. Het is het geluid van ademen. Het is het geluid van levend zijn. Zelfs in dit rijk is dit het geluid van bestaan/zijn. Zelfs de hartslag van Gaia en de hartslag van de Moeder is muziek voor mijn oren.

Steph: Is er muziek bij de aartsengelen? Spelen jullie?

AEM: Oh, ja, ik speel op de harp. Dat is een grote verrassing, niet?

Steph: Nee! [lacht]

AEM: Ik speel ook met windinstrumenten, wat jullie dan denken dat wind/blaasinstrumenten zijn – de fluit. En natuurlijk heeft Aartsengel Gabriëlle haar trompet en haar hoorn. Zij houdt van wind instrumenten/blaasinstrumenten. Zij zit vol lucht, en soms plaag ik haar, ze is vol hete lucht. Maar ja, we hebben allemaal onze voorkeur. En als we samenkomen dan is het de combinatie van geluid, van wat jullie denken de stem en instrumenten van het Goddelijke dat wij bespelen. 

Wanneer jullie sterrenbroeders – en merk op dat ik zeg “wanneer” en niet “als” – wanneer jullie sterrenbroeders komen en de zusters voor jullie spelen, zul je verbaasd zijn, niet zo veel over hoe mooi die muziek is, maar de overeenkomsten van jullie muziek. Want het is een vorm van communicatie door het universum heen, door het omniversum. 

Steph: Nu, toen ik u vroeg om uw muziekstuk vandaag te kiezen, zei u feitelijk tegen mij dat uw eerste keus niet beschikbaar was hier op Aarde  Dus, waarom is dat? Zullen we ook geopend worden voor heel veel geluiden op dezelfde wijze als we dat doen met vibraties en kleuren? 

AEM: Ja, jullie zullen geluiden horen die niet vlug beschikbaar zijn geweest voor jullie. Dus denk aan het spectrum van wat jullie zullen ervaren als opening. Jullie zullen er van houden. 

Steph: Dat denk ik zeker! [lacht]. Ik weet zeker dat we dat zullen! Nu,wat betreft uw muziek voor vandaag en uw muziek van wat ik denk dat het eind van de show is, wat koos u en waarom?

AEM: Ik koos het Hallelujah Koor omdat het vol vreugde is. En als er iets is wat ik graag wil schenken aan ieder van jullie harten, als je zegt: “Help” dan zou het zijn om jullie met vreugde te vullen, met mijn blauwe vlam van hoop en waarheid en jullie achterlaten met het weten dat morgen helder is en dat ik met/bij jullie ben. Daarom koos ik dit meest blije stuk muziek uit, van viering, van gejubel. Het is tijd, mijn vrienden!

Steph: En is er iets anders dat u wilt toevoegen wat wij hebben te – of wat wij moeten doen, wat we gaan beleven in wat er voor ons ligt in de volgende paar dagen? 

AEM: Wat voor je ligt, ieder in zijn eigen tempo en snelheid – jullie worden niet ontvoerd – is jullie ontvouwing binnen de ontvouwing van de Moeder.

Ontspan je alsjeblieft! Ga achteruit zitten tegen mij aan. Leun tegen  je gidsen aan, tegen Gabriël. Laten wij jullie opheffen en je de weg wijzen. Het is prachtig en het is aan jullie om dit aan te nemen. 
Jullie hebben mij geëerd en ik houd van jullie. Ga in vrede. Vaarwel.

Steph: Vaarwel Michaël, vaarwel. En dank u ook, heel veel liefde…  Ahhhhh!  [zucht] 
Nu, zoals ik bij het begin van de show heb gezegd, dit is werkelijk de laatste episode van De Light  Agenda.” En waarom is dat? hebben veel mensen gevraagd. En dat is omdat het niet uitmaakt wat er in twee dagen tijd gebeurd voor ieder van ons, voor de wereld, de galaxy en voor de universa, waar dan ook, waar ze ook kunnen zijn, ik hoop dat er geen noodzaak is voor het licht om enige agenda te hebben omdat we dan allemaal in het licht zullen leven.

En zo, aan alle prachtige gasten die hun zielen hebben blootgelegd, soms voor de eerste keer ooit en die in dit programma zijn gekomen en me in hun leven binnenlieten en omdat zij ook jullie in hun leven binnenlieten toen zij hun vaak intieme lichtagenda’s met jullie deelden. Ik wil graag dankzeggen aan Cobra, Suzy Ward, Scott Mowry, Fran Zepeda, American Kabuki, Suzy Star, John Smallman, Sierra Neblina, Sheldan Nidle, Nancy Tate, Kauilapele, Nancy Detweiler, Mike Quinsey, Richard Gage, Wes Annac, Blossom Goodchild, Marilyn Raffaele, Geoffrey West, Marlene Swetlishoff, Genii Townsend, Marco Missinato, Ron Head, Christina Mahler, Graham Dewyea, Graham Dewyea again for interviewing me!, and of course Linda Dillon, Steve Beckow, and my final guest here today, Archangel Michael.

Ik wil ook al mijn prachtige vrienden en collega’s bedanken en mijn zielen familie hier bij de InLight Radio en dat zijn natuurlijk Graham Dewyea, Steve Beckow, Linda Dillon en Geoffrey West. Ik houd van jullie allemaal. Jullie zijn zo’n geweldige ondersteuning geweest voor me bij deze show sedert die het eerst begon in juni.
  
Stephen Cook

En ook aan het team van 2012 Scenario, Andrew, Anthony, Alice, Sage, Suzy, Andrea, Barry en ook aan Dave Schmidt en Sierra Neblina die sinds dien naar andere uitdagingen zijn gegaan.
Aan de prachtige Hope Chest family, D’Arcy, Kathleen, Christina, Karen, en natuurlijk  Casey, die overal met ons werkt. 
En aan mijn prachtige partner, Anthony Morrison zonder hem kon ik niet doen wat ik doe.

En ook aan iedereen van jullie om deze week hierna te luisteren. Ik vertrouw deze show heeft jullie geholpen terwijl we genavigeerd zijn en onze eigen lichtagenda’s hebben getrokken bij dit ongelooflijke jaar.  En ook een grote dank aan hen die geld gedoneerd hebben aan The Light Agenda’s Paypal rekening.  (Account: thelightagenda@goodwords.com.au), die ik alleen maar deze week op de kijk pagina heb gezet en dat was na veel beraadslaag kan ik erbij zeggen… maar zoals jullie allen weten, we doen allemaal ons licht werk en dienst op de InLight Radio en op de 2012 Scenario site, als vrijwilligers, dus jullie gaven en bedankjes voor de tijd dat ik in de show heb gestoken in de laatste 28 (weken?) worden graag aangenomen.

En daar dit de laatste episode is van The Light Agenda, afhankelijk van wat er over twee dagen gebeurt, hoop ik dat jullie allemaal weer terugkeren zou ik spoedig terugkeren met een nieuwe show, met een nieuwe titel en een nieuwe format in het nieuwe jaar op de Nieuwe Aarde, als we eenmaal een idee hebben en een beetje tijd hebben om te verwerken wat er zich gaat ontwikkelen voor ons allemaal in de onmiddellijke dagen die voor ons liggen.

Dus, over twee dagen stel ik jullie voor, net als Aartsengel Michaël zijn pleit heeft gegeven om te doen en dat is, ga je ontspannen. 

Ondertussen, dit is Stephen Cook, en als altijd met alles dat je doet in de volgende twee dagen, moge je slechts de lichtagenda dienen. Veel Liefde en Licht en Galactische Magie voor jullie en die van jullie. Ik wens jullie allemaal een verbazend, ongelooflijk, verbijsterend en lang verwachte Ascentie. Ik zal jullie heel snel weer terug zien in de nieuwe dimensie van de Nieuwe Aarde.

En hier is Aartsengel Michaël muzikale keuze – het “Hallelujah Koor” uit de Messiah, verbazend uitgevoerd door André Rieu, die het New York’s Harlem Choir leidt en met André’s eigen tenoren en sopranen.

En als je luistert naar de woorden zoals André die introduceert, Aartsengel Michaël heeft feitelijk tegen me gezegd dat André hem channelt.

Dus hier is het “Hallelujah Chorus”, de keuze van Aartsengel Michaël. 

Music: “Hallelujah Chorus”
…ends…

The link to the whole show is: 
http://www.blogtalkradio.com/inlight_radio/2012/12/20/the-light-agenda
Source: http://the2012scenario.com/2012/12/transcript-archangel-michael-the-light-agenda-december-19-2012-final-episode/

Vertaling: Winny  

No comments:

Post a Comment

Stop alle militaire en oorlogshandelingen

Stop alle militaire en oorlogshandelingen
Teken deze petitie a.u.b.

Galactic Family and Keshe

invocationAN INVOCATION

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

AMESTERDAM - 24:00H on 13:02:2014

http://24timezones.com/

gtc

Telepathy Event - First Contact with ETs - Live!


descde
Berlin
Sunday, 7:00 a.m.
descuk
London
Sunday, 6:00 a.m.
desces
Madrid
Sunday, 7:00 a.m.
descru
Moskau
Sunday, 10:00 a.m.
descfr
Paris
Sunday, 7:00 a.m.
descse
Stockholm
Sunday, 7:00 a.m.
descat
Wien
Sunday, 7:00 a.m.
descusdv
Denver
Saturday, 11:00 p.m.
descusla
Los Angeles
Saturday, 10:00 p.m.
descusmp
Memphis (TS)
Sunday, 12:00 a.m.
descusny
New York
Sunday, 1:00 a.m.
descussf
San Francisco
Saturday, 10:00 p.m.
descbr
Rio de Janeiro
Sunday, 3:00 a.m.
descca
Vancouver
Saturday, 10:00 p.m.
desctr
Istanbul
Sunday, 8:00 a.m.
descza
Kapstadt
Sunday, 8:00 a.m.
descid
Jakarta
Sunday, 1:00 p.m.
desccn
Shanghai
Sunday, 2:00 p.m.
descau
Sydney
Sunday, 5:00 p.m.
descil
Tel Aviv
Sunday, 8:00 a.m.
descjp
Tokyo
Sunday, 3:00 p.m.

descTelepathy Live Event - Begin

The transmission of the event will start automatically - Please reload this page as may be necessary!

http://www.the-starpeople.net/liveus.html