Labels

Saturday, September 1, 2012

31.08.12

Steve Beckow op 31 aug. 2012: Wat is het verschil tussen Verlichting en Ascentie?

Steve Beckow: Een luisteraar van de InLicht Radio heeft naar de verschillen gevraagd tussen Ascentie en verlichting. Laat me die hier vertellen.

Er is eigenlijk geen verschil tussen ascentie als generiek proces, en verlichting of illuminatie.

De Ascentie waar wij doorheen gaan op 21 december 2012 (of vroeger) IS een verlichting. Maar die heeft wat extra kenmerken die het anders maken dan verlichting die eraan verwant is, dat zet me aan om dit “verlichting-plus” te noemen en die verschillen ga ik zo vertellen.

Bij datzelfde gegeven zijn er veel niveaus van verlichting die zich de hele weg terug uitstrekken naar het uiteindelijke opgaan in God. Dat gebeurt ons in zo veel levens langs het pad dat we daar geen voorstelling van hebben.

In de Drie-Dimensionale reeks alleen al zijn er minstens vier fasen van verlichting: (1) spiritueel ontwaken, die gebeurt als de kundalini het vierde chakra bereikt, (2) savikalpa samadi, als de kundalini het zesde chakra bereikt, (3) Brahamjnana of God Verwerkelijking, het zevende chakra, en (4) sahaja nirvikalpa samadhi, het spirituele hart of hridayam. We kunnen elk van die verlichtingservaringen hebben en toch in de Derde Dimensie blijven.

Maar Ascentie betekent dat we de Derde/Vierde Dimensie van onze stoffelijk en spirit leven verlaten en naar de Vijfde Dimensie trekken. Dit is het verschil tussen een eigenlijke verlichting en onze huidige Ascentie.

Als wij aan de spirit kant van ons leven zijn (dus zijn gestorven.w), zou een ascentie de doorgang betekenen van de ene dimensie naar de andere. Dus als we uit het Astrale Plan (Vierde Dimensie) naar het Mentale Plan gaan (Vijfde Dimensie), zegt men dat we zijn opgestegen omdat we ons astrale lichaam afwerpen voor ons mentale lichaam. Maar als we uit de Middenste Zomerlanden van het Astrale Plan weg gaan naar de Hogere Zomerlanden, wordt er niet gezegd dat we zijn opgestegen omdat we nog steeds ons astrale lichaam behouden. De beweging van een onder-plan naar een ander onder-plan houdt geen ascentie in, de beweging van een plan of dimensie naar een volgende die houdt wel ascentie in.

Dat is waarom Shankara zegt: “Als alle vijf bedekkingen zijn verwijderd, wordt de zuivere Atman [het Zelf of de Christus] onthuld”. (1) Bij opeenvolgende ascenties, verwijderen we de vijf bedekkingen of lichamen die horen bij het/de vorige plan/laag of dimensie totdat, goed na die ervaring die Shankara opnoemt, alles is achtergelaten in God Hem/Haarzelf. Dan hebben we God ontdekt of onthuld door opeenvolgende ascenties.

Bij onze Ascentie op 21 december 2012, stijgen wij op met het stoffelijke lichaam, wat de voornaamste en een nieuwe ontwikkeling is bij Ascentie. Omdat wij zullen, we zullen langzamerhand de trillingen moeten opheffen van dat lichaam, terwijl het verandert van een op koolstof gebaseerd zijn naar een op kristallijn gebaseerd zijn, zodat het in de hogere vibraties kan bestaan van de Vijfde Dimensie. Maar bij alle Ascenties die aan de spirit kant van het leven zijn, hebben we eenvoudig het vorige lichaam afgeworpen.

Maar waar onze Ascentie van 21/12/12 op alle andere ascenties lijkt is dat we van een laag/plan of dimensie naar een volgende gaan; in dit geval, van de Derde/Vierde Dimensies die horen bij onze gewoonlijke stoffelijke en spirit levens, naar de Vijfde Dimensie. Dus, omdat dit een dimensionale verschuiving is, noemen wij dit een ascentie.

Dus, ja, dit houdt een proces van verlichting in. Of dat de verlichting is die hoort bij het zevende chakra, die de Brahmajnana wordt genoemd en geen resultaat geeft in een permanente hartsopening of bevrijding van her-geboorte of de verlichting die hoort bij het spirituele hart of hridayam, die gekend wordt als sahaja nirvikalpa samadhi, die als resultaat een permanente hartsopening en bevrijding geeft, dat weet ik niet. Ik moet dit waarschijnlijk aan Aartsengel Michaël vragen.

Dat is zoals ik het begrijp. Er is in veel opzichten geen verschil tussen Ascentie en verlichting. Maar onze 21/12/12 Ascentie is een verlichting-plus, omdat we daarbij onze stoffelijke lichamen met ons meenemen(vernieuwd natuurlijk), we hoeven niet te sterven, maar we gaan uit de Derde Dimensie naar de Vijfde (terwijl we bij een gewone verlichting niet hoeven te vertrekken), enz.

Voetnoten:

(1) Shankara in Swami Prabhavananda and Christopher lsherwood, Shankara’s Crest-Jewel of Discrimination. Hollywood: Vedanta Press, 1975; c1947, 56. There are countless levels of enlightenment beyond the one Shankara is discussing here.

(winny: je kunt ook in het Nederlands de boeken lezen van Alice Bailey)


Website:
http://the2012scenario.com/2012/08/what-is-the-difference-between-enlightenment-and-ascension
 

Author: Steve Beckow
 
Vertaling: Winny  

No comments:

Post a Comment

Stop alle militaire en oorlogshandelingen

Stop alle militaire en oorlogshandelingen
Teken deze petitie a.u.b.

Galactic Family and Keshe

invocationAN INVOCATION

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

AMESTERDAM - 24:00H on 13:02:2014

http://24timezones.com/

gtc

Telepathy Event - First Contact with ETs - Live!


descde
Berlin
Sunday, 7:00 a.m.
descuk
London
Sunday, 6:00 a.m.
desces
Madrid
Sunday, 7:00 a.m.
descru
Moskau
Sunday, 10:00 a.m.
descfr
Paris
Sunday, 7:00 a.m.
descse
Stockholm
Sunday, 7:00 a.m.
descat
Wien
Sunday, 7:00 a.m.
descusdv
Denver
Saturday, 11:00 p.m.
descusla
Los Angeles
Saturday, 10:00 p.m.
descusmp
Memphis (TS)
Sunday, 12:00 a.m.
descusny
New York
Sunday, 1:00 a.m.
descussf
San Francisco
Saturday, 10:00 p.m.
descbr
Rio de Janeiro
Sunday, 3:00 a.m.
descca
Vancouver
Saturday, 10:00 p.m.
desctr
Istanbul
Sunday, 8:00 a.m.
descza
Kapstadt
Sunday, 8:00 a.m.
descid
Jakarta
Sunday, 1:00 p.m.
desccn
Shanghai
Sunday, 2:00 p.m.
descau
Sydney
Sunday, 5:00 p.m.
descil
Tel Aviv
Sunday, 8:00 a.m.
descjp
Tokyo
Sunday, 3:00 p.m.

descTelepathy Live Event - Begin

The transmission of the event will start automatically - Please reload this page as may be necessary!

http://www.the-starpeople.net/liveus.html