Labels

Friday, June 28, 2013

28.06.2013 Li Ching-Yuen over Holistische Medicijnen


Een ‘oude’ Chinese kruidkundige van 256 jaar oud: 
Li Ching-Yuen, over Holistische Medicijnen, en 15 karaktertrekken die ziekten veroorzaken.  


Hij IS al gestorven maar zijn erfenis in gegevens, is bewaard gebleven. 
(vertaling winnyd@stralendetoekomst.nl )
Bron:  

Volgens officiële registraties werd de kruidkundige Li Ching-Yuen geboren in 1677 (alhoewel hij zelf zei dat hij geboren was in 1736). In zijn lange leven beoefende hij herbalisme (kruidenkunde)en (martial arts) krijgskunsten. In 1830 drukte de New York Times een artikel af waarin ze officiële Chinese regeringsdocumenten publiceerden die aan het licht waren gekomen. Die documenten, die teruggingen naar 1827, bevatten officiële felicitaties voor Li Ching-Yuen’s 150ste geboortedag. Latere documenten die teruggingen naar 1877, bevatten felicitaties bij zijn 200ste geboortedag.
Hoe deed hij dat? 
Li Ching-Yen legde zijn langelevens formule uit in een zin:  “Bewaar een kalm hart, zit als een schildpad, loop snel als een duif en slaap als een hond.”
Laten we wat meer interessante feiten aan dit verhaal toevoegen. De Chinese legergeneraal Yang Sen nodigde Li uit om hem te bezoeken, en bood hem een gelegenheid aan om Chinese soldaten de martial arts te leren. De generaal kon niet geloven hoe jong zijn gast was, ook al had die de leeftijd van 250 jaar bereikt.
Li Ching-Yuen stierf op 6 mei 1933. Hij vertelde zijn studenten dat hij al zijn taken had voltooid in zijn leven en dat hij nu klaar was om naar huis te gaan.
Het is mogelijk om andere interessante verhalen te vinden over Westerse wonderen en Oosterse Yogi’s die meer dan 100 jaar leefden. Niet alleen leefden zij zo lang, ze gedijden ook – jong van lijf, actief en vol enthousiasme. Wat kunnen we van hen leren?
Holistische Medicijnen zijn alles wat we nodig hebben.
In onze dagen stemmen zelfs moderne medicijnwijzen in met : dat 70% van alle ziektes zich materialiseren door negatieve gedachten of emotionele stress. Ziekten die bijdragen aan die oorzaak worden “psychosomatisch” genoemd en vormen de grootste ‘hoofdpijn’ van de gehele voornaamste gezondheidszorg.
Soms zijn diverse dagen van opgevoerde stress alles dat nodig is om een maagzweer te beginnen. Soms zijn diverse jaren daarvan alles dat nodig is om diabetes te ontwikkelen of hartziekten, en nog niet eens genoemd een lage algemene gezondheid, verlaagde productiviteit en een gebrek aan gelukkig zijn. Doktoren en wetenschappers stemmen unaniem met elkaar overeen dat onze gedachten direct de activiteit van onze organen beïnvloeden en de staat van onze lichamen in het algemeen. Antieke artsenij wordt gezien als holistisch, omdat het niet alleen zorgt voor het stoffelijke lichaam maar ook voor de psyche, en ook van iemands persoonlijke levensstijl. Deze methode laat iemand de oorzaken van ziekte verwijderen, dan alleen maar symptomen te bestrijden, en hierdoor die te stoppen om opnieuw te verschijnen. Aan de andere kant gaat de moderne artsenij om met de consequenties van ziektes – lichamelijke kwalen. Daarom komt ziekte vaak terug, omdat doorzaak van de ziekte eigenlijk niet behandeld wordt.
Daarom is een van de grootste geheimen voor gezondheid wat zichzelf onthult – onze gedachten kunnen ons genezen. Er zijn veelvoudige opgeslagen verhalen die spreken van mensen die ernstig ziek waren en zichzelf heelden door de kracht van gedachte, ondanks dat doktoren de hoop verloren.  Een van die indrukwekkende verhalen vertelt ons van Morris Goodman (Morris Goodman,) die in 1981 bij een vliegtuig ongeluk was betrokken en die zou gaan sterven vanwege onomkeerbaar rugletsel en een doorboord middenrif.  Het leven van de man werd ondersteund door een ademmachine, en de enige beweging die hij kon doen was met zijn ogen knipperen. Maar die man was zich (al eerder) bewust van de kracht van gedachte, en in enkele dagen regenereerde hij zijn eigen middenrif en kon hij weer zelfstandig ademhalen. Hij regenereerde ook bewust zijn ruggenmerg(?) en begon al zijn ledematen te bewegen. Doktoren konden de situatie totaal niet begrijpen want dit “kon gewoon niet” . Na een paar maanden echter, begon Morris Goodman weer te lopen en uiteindelijk genas hij helemaal. Dit is een van de vele gevallen die om ons heen gebeuren. Gedachten kunnen niet alleen het lichaam ziek maken maar kunnen het ook helpen genezen van ongeneselijke ziekten.
Gevallen van moeilijk te genezen ziekten vanuit een ander oogpunt.
De antieke ayurvedische gezondheidswetenschappen bewijzen niet alleen het bestaan van psychosomatische ziekten, maar geven ook een lijst van specifieke ziekten uit die veroorzaakt worden door specifieke karaktertrekken. Waar anders konden gedachten van afhankelijk zijn dan van het karakter? 
Hier volgen een paar voorbeelden die de oorzaken kunnen verklaren van ziekte waar  jij of je geliefden aan lijden: 
1. Jaloersheid – veroorzaakt oncologische ziekten, verzwakt het immuun stelsel.
2. Wraakzucht – veroorzaakt insomnia (slapeloosheid) en keelziektes.
3. Onvermogen om een oplossing voor een situatie te vinden - veroorzaakt longklachten.
4. Gebrek aan morele principes – veroorzaakt chronische ziekten, infecties en huidklachten.
5. Categorisch (stellig) of te standvastig zijn in wat je denkt/gelooft – veroorzaakt diabetes, migraine en ontstekingen.
6. Liegen – veroorzaakt alcoholisme, schimmelinfecties en verzwakt het immuunsysteem.
7. Agressiviteit – veroorzaakt maagzweren, zuurbranden en wratten.
8. Reticense/geslotenheid – veroorzaakt schizofrenie en nierziekten.
9. Wreedheid  - veroorzaakt epilepsie, astma en anaemia (bloedarmoede).
10. Conflicten zoeken – veroorzaakt thyreoid (schildklier) vergroting.
11.  Apathie – veroorzaakt diabetes.
12. Inconsistency of wispelturig zijn – veroorzaakt onvruchtbaarheid.
13. Ruw zijn of beledigend – veroorzaakt diabetes en hartklachten.
14. Bezorgd of ongerust zijn – veroorzaakt spijsverteringsongemakken, hart- en huidziekten.
15. Hebzucht – veroorzaakt oncologische ziekten, obésitas en hartziekten.
Een interessant feit is dat dit genoeg is om je karakter te genezen, en de ziekten die erbij horen gaan permanent weg.  Dit is specifiek belangrijk om te weten voor degenen die lijden aan ziekten zoals diabetes en kanker, waar de moderne artsenij geen geneesmiddel voor heeft. 

Drie manieren om een gezond leven te leiden en je echt goed te voelen.
Dat zal ‘aan jezelf werken’ betekenen – maar die investering zal op de lange duur enorm opleveren. Hier zijn drie methodes, die in drie millennia zijn uitgetest:

1. Begin je gedachten te bekijken.  Gebruik elke avond vijf minuten om je gedachten op te schrijven over hoe je je die dag gevoeld hebt. Denk aan situaties en emoties die je tegenkwam en voelde. Welke negatieve karaktertrekken laten die zien? Wat ben je morgen van plan om mee te beginnen jezelf te verbeteren en om juist die karaktertrekken  te veranderen? Het is zeer belangrijk om dat allemaal op te schrijven.

2. Probeer meer te denken aan dingen die je gelukkig maken. Dit is het wonder van positief denken. Als je je concentreert op dingen die je leuk vindt, is het alsof je naar een andere frequentie van vibraties gaat, en het lichaam begint zichzelf te helen, te genezen. Nog beter is het als er nog veel meer goede dingen in je leven komen, omdat alles waar je aan denkt, werkelijkheid wordt, inclusief de problemen die je zorg opwekken.
Concentreer je op dingen waar je van geniet en kijk uit naar hoe alles begint te veranderen.

3. Probeer meditatie uit. Tijdens meditatie (Dat is geen nadenken!w.) helen het lichaam, geest en de rest zichzelf.  Je kunt meer lezen over meditatie in het artikel: 
Ziekte is gewoon een signaal van je lichaam over een onjuiste (liever: niet gunstige) levensstijl. Ten eerste manifesteert dit zich als ongerustheid, vrees en negatieve gedachten. Maar alleen, als je geen pogingen doet om aan jezelf te werken, zendt het lichaam een krachtiger signaal uit om je aandacht te krijgen en om je te laten nadenken over wat je fout doet, in de vorm van stoffelijke symptomen.

Laat alleen de nuttige en betekenisvolle dingen in je leven blijven. Want alles dat nuttig is voor je is ook nuttig voor anderen.


Vertaling: Winny  

No comments:

Post a Comment

Stop alle militaire en oorlogshandelingen

Stop alle militaire en oorlogshandelingen
Teken deze petitie a.u.b.

Galactic Family and Keshe

invocationAN INVOCATION

14:02:2014 - 09:00H BRISBANE, AUSTRALIA

AMESTERDAM - 24:00H on 13:02:2014

http://24timezones.com/

gtc

Telepathy Event - First Contact with ETs - Live!


descde
Berlin
Sunday, 7:00 a.m.
descuk
London
Sunday, 6:00 a.m.
desces
Madrid
Sunday, 7:00 a.m.
descru
Moskau
Sunday, 10:00 a.m.
descfr
Paris
Sunday, 7:00 a.m.
descse
Stockholm
Sunday, 7:00 a.m.
descat
Wien
Sunday, 7:00 a.m.
descusdv
Denver
Saturday, 11:00 p.m.
descusla
Los Angeles
Saturday, 10:00 p.m.
descusmp
Memphis (TS)
Sunday, 12:00 a.m.
descusny
New York
Sunday, 1:00 a.m.
descussf
San Francisco
Saturday, 10:00 p.m.
descbr
Rio de Janeiro
Sunday, 3:00 a.m.
descca
Vancouver
Saturday, 10:00 p.m.
desctr
Istanbul
Sunday, 8:00 a.m.
descza
Kapstadt
Sunday, 8:00 a.m.
descid
Jakarta
Sunday, 1:00 p.m.
desccn
Shanghai
Sunday, 2:00 p.m.
descau
Sydney
Sunday, 5:00 p.m.
descil
Tel Aviv
Sunday, 8:00 a.m.
descjp
Tokyo
Sunday, 3:00 p.m.

descTelepathy Live Event - Begin

The transmission of the event will start automatically - Please reload this page as may be necessary!

http://www.the-starpeople.net/liveus.html